Vaš zanesljivi partner pri varovanju vaše nepremičnine!
AX Systems Adria, alarmni sistemi d.o.o.
 • Security&Fire Excellence
  Dobitnik nagrade v 2017

[vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][vc_tta_accordion style=”flat” color=”white” spacing=”15″ gap=”10″ c_icon=”” active_section=”1″][vc_tta_section title=”POGOJI POSLOVANJA” tab_id=”1525811920122-efd4caed-dae3″][vc_column_text]Splošni pogoji spletne trgovine www.alarm-sistemi.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino alarm-sistemi=) (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje AX SYSTEMS ADRIA d.o.o., Pot na kolodvor 4, 4000 Kranj, matična številka: 8018472000, davčna številka: SI96526319, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine alarm-sistemi=), pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med alarm-sistemi=) in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa v salonu družbe AX Systems Adria d.o.o.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi v salonu podjetja.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”1. VRSTE UPORABNIKOV” tab_id=”1525811920176-bde41ddb-7e0b”][vc_column_text]Za uspešen nakup je registracija kupca zaželena, ni pa obvezna. Registracija je obvezna le za pridobitev članstva. Vnešeni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo kupčevih naročil!

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino alarm-sistemi=) prek elektronske pošte postane obiskovalec gost alarm-sistemi=), s potrjeno registracijo v spletno trgovino alarm-sistemi=) pa postane član alarm-sistemi=). Tako gost kot član alarm-sistemi=) (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini alarm-sistemi=). 

Ob registraciji v spletno trgovino kot član alarm-sistemi=) pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana alarm-sistemi=) nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na jure@alarm-sistemi.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”2. DOSTOPNOST INFORMACIJ” tab_id=”1525811991326-1bbe44a9-e32b”][vc_column_text]Alarm-sistemi=) se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju alarm-sistemi=) (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”3. NAROČILO” tab_id=”1525812004112-0094d097-e5f7″][vc_column_text]Po oddaji naročila, prejme kupec, še isti dan, na svoj elektronski naslov potrdilo o oddaji naročila. Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku 12 (dvanajstih) ur sporoči na naš elektronski naslov. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem/upravljalcem spletne trgovine, nepreklicno sklenjena. Ko je enkrat pogodba o nakupu sklenjena, je le-ta shranjena na sedežu podjetja, kjer je dostopna vsak delovni dan med 9. in 15. uro. Prodajalec v roku 1 – 3 delovnih dni naročen/e izdel-ek/ke zapakira in odpošlje. Glede na uradni rok dostave našega pogodbenega partnerja (1-2 delovna dneva), kupec praviloma prejme naročeno pošiljko v roku od 2 do največ 5 delovnih dni po oddaji naročila oziroma v primeru plačila po predračunu v roku od 2 do največ 5 delovnih dni po prejetem plačilu.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”4. NAČINI PLAČILA” tab_id=”1525812033700-3bbd251d-c455″][vc_column_text]Alarm-sistemi=) omogoča naslednje načine plačila:

 1. po povzetju: pošiljko pošljemo preko kurirske službe z odkupno vrednostjo
 2. po predračunu z 2% dodatnega popusta za avansno plačilo; ko kupec opravi naročilo, mu po e-pošti pošljemo predračun. Takoj ko je plačilo vidno na našem poslovnem računu, izdelke pošljemo na željeni naslov.
 3. s plačilnim sistemom PayPal.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”5. CENE” tab_id=”1525812047496-3df51106-24b3″][vc_column_text]Alarm-sistemi=) je zavezanec za DDV, tako da cene že vsebujejo DDV razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo na dan nakupa in veljajo do preklica. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. Prodajalec si v takih primerih pridržuje pravico do spremembe cene med obdelavo naročila! V tem primeru bo kupec o tem pisno obveščen in mu bo ponujena možnost odstopa od pogodbe, hkrati pa mu bo ponujena tudi rešitev, ki bo šla v smer obojestranskega zadovoljstva.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”6. DOSTAVA IN PREVZEM BLAGA” tab_id=”1529305843154-f9afd474-6bde”][vc_column_text]

Stroški pošiljanja skupaj z DDV znašajo 3,90 EUR. Brezplačna poštnina velja pri nakupu nad 100,00 EUR z DDV. Osebni prevzem je mogoč vsak delavnik od 9:00 do 16:00 ure, vendar le po predhodnem dogovoru. Mesto prevzema: AX Systems Adria d.o.o., Zoisova ulica 1, 4000 Kranj, tel: 041 362 224.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”7. BREZPLAČNA DARILA OZIROMA UGODNOSTI” tab_id=”1529397999499-6528d6b0-0226″][vc_column_text]Pri vsakem nakupu nad 500,00 EUR z DDV (s poštnino) kupec prejme kupon v vrednosti 10%, ki ga lahko uporabi pri naslednjem nakupu. V primeru nakupa nad 1.200,00 EUR z DDV kupec kupon v vrednosti 10%, ki ga uporabi pri naslednjem nakupu in brezplačno montažo kupljenega sistema.

 

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”8. REKLAMACIJA IN GARANCIJA” tab_id=”1529398060442-7cf2e0f4-03ff”][vc_column_text]Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira alarm-sistemi=), ki bo zagotovil ažurno informacijo. Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Produkti Ajax Systems imajo garancijo 2 leti od nabave artikla.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”9. VRAČILO IN ZAMENJAVA BLAGA TER PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA” tab_id=”1529398108766-0e6e7d29-d646″][vc_column_text]Že kupljeno blago, pod pogojem, da je blago nerabljeno, neodprto, nepoškodovano in v originalni embalaži, lahko kupec v roku 14. dni od prejema blaga, pošlje nazaj prodajalcu in zamenjali ga bomo za drugo blago. Morebitno razliko v vrednosti blaga je potrebno doplačati. Strošek vračila in strošek ponovnega pošiljanja za drugo blago nosi kupec. Kupcu pripada pravica, da v 14. dneh, po prevzemu blaga, pisno sporoči prodajalcu, da z izdelki ni zadovoljen ali da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev, izdelke pa mora nato vrniti v roku 30 dni od obvestila o odstopu od pogodbe. Vrnitev blaga v roku za odstop se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca in sicer na e-pošto: jure@alarm-sistemi.si, blago pa vrniti v tridesetih (30.) dneh od dneva nakupa oz. obvestila o odstopu od pogodbe. Blago mora biti nerabljeno, neodprto, nepoškodovano in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa, ki ga kupec dobi priloženega z dostavljenim blagom. Prodajalec ne sprejema odkupninskih pošiljk. Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v tridesetih (30.) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, brez da kupec to zahteva.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”10. VARNOST” tab_id=”1529398182346-011ad9db-c2ad”][vc_column_text]Alarm-sistemi=) uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Alarm-sistemi=) v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”11. KOMUNIKACIJA” tab_id=”1529398250308-9654b0f4-2a24″][vc_column_text]Alarm-sistemi=) bo s kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu kupec izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala sestavine, ki bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno naveden, akcije, posebni popusti in druge tržne tehnike bodo jasno označene kot takšne z jasno določenimi pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo kupca, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec izrecno spoštoval.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”12. MNENJA IN KOMENTARJI UPORABNIKOV” tab_id=”1529398285956-1e2b77d3-e6ee”][vc_column_text]Mnenja oz. komentarji uporabnikov spletne trgovine alarm-sistemi=) ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Alarm-sistemi=) omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih alarm-sistemi=) pregleda. alarm-sistemi=) ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju alarm-sistemi=) ne nosijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem. Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in alarm-sistemi=) dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. alarm-sistemi=) ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu alarm-sistemi=), vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na alarm-sistemi=).[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”13. ODVEZA ODGOVORNOSTI” tab_id=”1529398280967-f63b1995-280e”][vc_column_text]alarm-sistemi=) se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti blaga ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo alarm-sistemi=) kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. alarm-sistemi=) ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. alarm-sistemi=) mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. alarm-sistemi=) ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvirajo iz tega naslova. Čeprav se alarm-sistemi=) trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”14. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV” tab_id=”1529398276729-6eb627ea-daea”][vc_column_text]Alarm-sistemi=) se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1.

Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”15. PRITOŽBE IN SPORI” tab_id=”1529398273782-04c3fdcc-617d”][vc_column_text]Alarm-sistemi=) spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov (ZVPot). Alarm-sistemi=)  se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Alarm-sistemi=)  bo v roku pet (5) delovnih dni potrdil kupcu, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Kontaktna oseba za pritožbe je direktor družbe Ax Systema Adria d.o.o., g. Jure Kristan; gsm: 041 362 224; e-pošta: jure@alarm-sistemi.si Alarm-sistemi=) se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se alarm-sistemi=) prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]

Have no product in the cart!
0