Vaš zanesljivi partner pri varovanju vaše nepremičnine!
AX Systems Adria, alarmni sistemi d.o.o.
  • Security&Fire Excellence
    Dobitnik nagrade v 2017

IR ogrevanje s paneli UDEN-S vam lahko prihrani do 60% stroškov ogrevanja

IR ogrevanje še danes velja za nekaj novega, ampak se je v zelo kratkem času pokazalo kot izredno učinkovit in prijeten način ogrevanja. Dejstvo je, da imamo več tipov objektov in sicer stanovanjske, poslovne in industrijske in IR ogrevanje je primerno ravno za vse. Uporabi se ga lahko tako v novogradnjah kot v objektih, ki se adaptirajo. Ker gre za relativno enostavno montažo oziroma priklop lahko pogosto le te montira tudi stranka sama. IR ogrevalni paneli tako predstavljajo trajno in celovito rešitev za ogrevanje v vseh objektih. Odlikuje jih tudi izredno velika varčnost saj z njimi lahko prihranimo tudi do 60% pri stroških ogrevanja. Tudi investicija v ta način ogrevanja je pogosto bistveno nižja od ostalih načinov ogrevanja. Dejstvo je, da ne potrebujete dodatnega prostora za kotlovnico in cisterno. Pri tem načinu ogrevanja lahko investicijo izvedeno po korakih in sicer prvo kopalnico, pa potem spalnico…. Na podlagi praktičnih izkušenj pa smo ugotovili, da je kombinacija ogrevanja z IR ogrevalnimi paneli in ogrevanje na drva trenutno najbolj ekonomična in učinkovit varianta za stranko. Predvsem pri novogradnjah to priporočamo, saj imajo novi objekti v prvem nadstropju v veliki večini veliki dnevni prostor povezan s kuhinjo. In za take prostore je kombinacija kamina in ogrevanja na IR ogrevalne panele najbolj učinkovita. V prehodnem obdobju večino časa ogrevamo z IR paneli, v času ostre zime pa uporabljamo tudi ogrevanje s kaminom.

IR ogrevanje je tudi zelo zdrav način ogrevanja. Občutek IR toplote je izredno prijeten in udoben. Relativno hitro nam postane toplo. Dejansko govorimo o sončevi toploti, kar pa vsi vemo kako prijetno nam je poleti nekje na soncu. Tudi toplota se hitro razporedi po prostoru. Ni odvečnega kroženja toplega zraka. Prav tako IR ogrevanje odpravlja vzroke za plesen in vlago, kar je eden večjih problemov pri starejših objektih. Pri IR ogrevanju predmeti absorbirajo oddano energijo in jo oddajajo nazaj v obliki toplote. Dejansko govorimo o izredno učinkoviti akumulaciji toplote v prostoru, kar je z vidika udobja izredno pomembno.

Zelo pogosto ima uporabnik željo imeti v vsakem prostoru svojo mikroklimo. Npr. v spalnici želimo manjšo temperaturo kot v dnevni sobi, ali pa v kuhinji bistveno hitreje dosežemo željeno temperaturo. Pri ogrevanju z IR ogrevalnimi paneli lahko te zahteve v popolnosti stranki tudi izpolnimo. Zato se najpogosteje izvede montaža na način, da ima vsak prostor svoj termostat. S tem načinov upravljanja IR panelov naredimo to ogrevanje še bolj udobno in ekonomično. Tudi posegi v objekt zaradi tega niso veliki saj z najbolj optimalno namestitvijo v prostor še bolj zmanjšamo strošek investicije (montaže). IR ogrevalne panele je možno montirati tako na stene kot strope. Na trgu pa obstajajo tudi IR ogrevalne letve, ki se pogosto uporabljajo v prostorih, kjer je montaža na stene ali strope otežena ali nemogoča. Ponavadi se jih montira na stene pod okni in sicer takoj nad zaključno letvijo ali pa tudi v prostore, kjer potrebujemo ogrevanje točno na določeno mesto (pisarne, cerkve, dolgi hodniki, bazeni, fitnesi,…).

Za lepši izgled prostora stranke vedno več naročajo tudi t.i. dizajn IR ogrevalne panele. Obstajajo opcije, kjer stranka lahko sama izbere motiv in le ta je potem tudi natisnjen na sam IR ogrevalni panel. Najvišji rang produkta pa predstavljajo dizajn IR ogrevalni paneli, ki so poslikani na podlagi slikarske tehnike. S tem produktom lahko določen prostor dejansko okrasimo, kot da bi tam bila slika in ne ogrevalno telo.

Iz zgoraj navedenih razlogov se vedno več ljudi odloča za ta način ogrevanja. Dejstvo je, da stranka sistema ogrevanja ne spreminja vsak dan. Vsak objekt ima neko svojo energetsko sliko oziroma potrebo po ogrevanju, zato se pred nakupom vedno priporoča strokovno svetovanje in na podlagi pregleda pravilni izbor produktov. IR ogrevanje velja za okolju prijazen način ogrevanja, saj se vedno več električne energije pridobiva iz okolja.

Dodaj odgovor

Have no product in the cart!
0