Vaš zanesljivi partner pri varovanju vaše nepremičnine!
AX Systems Adria, alarmni sistemi d.o.o.
  • Security&Fire Excellence
    Dobitnik nagrade v 2017

Video nadzor in varnostni sistem Ajax

Na alarmni varnostni sistem Ajax je možno enostavno integrirati vse IP kamere, ki podpirajo protokol RTSP – ne glede na blagovno znamko ali model kamere. Aplikacija podpira do 10 kamer. Zagotavlja brezhibno varnost doma.

Integracija sistema Ajax z video nadzorom vam omogoča, da v realnem času preklapljate med kamerami in pazite, kaj se dogaja v vašem stanovanju, domu ali pisarni.

Podpora protokola RTSP omogoča integracijo Ajaxa na stotine različnih vrst video kamer, kar vam omogoča svobodno izbiro sistema za video nadzor.

KAKO PRIKLOPITI?

Če ponudnik internetnih storitev nudi statični naslov IP morate:

1. Povežite kamero z usmerjevalnikom in jo nastavite po navodilih proizvajalca.
2. Kameri dodelite prosti statičen IP-naslov v notranjem omrežju. Preverite, kateri vhod omogoča RTSP protokol kameri (privzeto – 554) in na usmerjevalniku nastavite vhod. Če je na usmerjevalnik priključenih več kamer, mora biti vsaka priključena na svoj vhod.
3. Ustvarite povezavo za RTSP (za vsako kamero) preko katere bo Ajax prejel video povezavo. Če želite to narediti, glejte navodila za kamero ali uporabite RTSP spisek konstruktor.

3.1. Na seznamu izberite proizvajalca kamer

3.2. Kliknite na model vaše kamere

3.3. Navedite statični naslov IP, ki ga zagotovi ponudnik internet storitev (WAN IP ruter). Po potrebi spremenite uporabniško ime in geslo kot tudi številko vhoda.

Vsak port na ruterju se doda aplikaciji Ajax Security System kot ločena kamera. Če želite izbrati optimalni vhod (na primer videoposnetek z zvokom ali ločljivostjo HD), glejte navodila za kamero.

3.4. Kliknite gumb »Ustvari« in kopirajte RTSP-povezavo kamere

3.5. V povezavi, pridobljeni s konstruktorjem, dodajte številko porta.

Primer ustvarjene povezave: http: // admin: admin@192.168.1.20/cgi-bin/snapshot.cgi? Loginuse = admin & loginpas = admin

Generirana povezava s številko porta: http://admin: admin@192.168.1.20: 554 / cgi-bin / snapshot.cgi? Loginuse = admin & loginpas = admin

V povezavi morate dodati številko porta!

Če ponudnik internetnih storitev NE PONUJA statičnega IP-naslova, potem potrebujete storiti sledeče:

1. Uporabite storitev DynDNS
2. V aplikaciji Ajax Security System pojdite v meni za dodajanje nove naprave (kamera), kamor vpišite RTSP povezavo, ime in prostor v katerem je kamera.
3. Če si želite ogledati video posnetek odprite kamero v aplikaciji Ajax Security System.
4. Dostop do kamer se lahko omogoči uporabnikom varnostnega sistema in sicer v meniju z nastavitvami za Ajax centralo.

Če vam po teh navodilih ni uspelo povezati kamero z Ajax sistemom se obrnite na proizvajalca ruterja ali kamere (odvisno na kateri točki nastavitve se je pojavila težava) ali kontaktirajte našega strokovnjaka : jure@alarm-sistemi.si  ali pokličite +386 41 362 224.

 

Dodaj odgovor

Privacy Preference Center

Obvezni piškoti

Za obvezno delovanje strani
Facebook povezava

Piškoti spletne strani

Analitike

Have no product in the cart!
0